Van Gerwen met negendarter naar zevende titel op Players Championship Finals

Michael van Gerwen heeft zondagavond voor de zevende keer in zijn carrière de Players Championship Finals op zijn naam geschreven. 'Mighty Mike' versloeg Rob Cross (11-6) in de finale en wierp bovendien ook nog een negendarter.

Van Gerwen wilde op de Players Championship Finals nog eens onderstrepen dat hij komende maand de grote favoriet is voor de wereldtitel op het WK Darts. De Brabander speelde zich met zeges op Ryan Meikle, Cameron Menzies, Dimitri van den Bergh, Danny Noppert en Luke Humphries soepeltjes naar de finale in Minehead.

Zijn beste spel leek Van Gerwen echter voor de finale te hebben bewaard. Nadat de eerste twee legs met de darts mee gingen, nam Van Gerwen de touwtjes stevig in handen. Dat deed hij allereerst met een negendarter in de leg van Cross, waarna hij met een 14-darter, 12-darter en 15-darter uitliep naar 5-1.

Cross kwam terug tot 6-3, maar met een 12-darter behield Van Gerwen een marge van vier legs en bracht hij de stand op 7-3. Maar plots kwam er na de tweede pauze klad in de motor van de Nederlander.

Van Gerwen had opeens grote moeite om de triples te raken en Cross kwam razendsnel dichterbij. Via een 90 finish en een 15-darter werd de achterstand teruggebracht van 7-3 tot 7-6. De 7-7 leek aanstaande, maar na twee missers van Cross gooide Van Gerwen op onwaarschijnlijke wijze 170 uit. In de daaropvolgende leg volgden nog drie missers van Cross, en werd het 9-6 voor 'Mighty Mike', die 70 wist weg te poetsen.

Die voorsprong gaf Van Gerwen niet meer weg. Met een 142 finish en een 18-darter stelde Van Gerwen vervolgens de eindzege bij het major-toernooi in Minehead veilig. Na de World Matchplay en World Grand Prix is het al zijn derde ranking-major van het seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen