Van Gerwen overtuigend langs Humphries; exit De Zwaan

Michael van Gerwen is de laatste Nederlandse hoop op de UK Open 2023. Nadat Jeffrey de Zwaan verloor van Rob Cross, zette de drievoudig wereldkampioen relatief eenvoudig Luke Humphries aan de kant.

Van Gerwen liet een vroeg hoogtepunt noteren met een finish van 170. Het hielp ‘Mighty Mike’ om met een 4-1 voorsprong de eerste pauze in te gaan. Humphries deed wat hij kon om terug in de wedstrijd te komen en kreeg door gemiste dubbels van zijn tegenstander ook een aantal kansen daartoe. ‘Cool Hand Luke’ had echter zelf ook het vizier niet helemaal op scherp, waardoor de man uit Vlijmen een comfortabele 7-3 voorsprong wist te pakken. Vlak na de tweede onderbreking was het gespeeld en kon Van Gerwen via Tops een 10-4 zege veilig stellen. Het gemiddelde van de Nederlander was uiteindelijk een indrukwekkend getal van bijna 104.

Voor De Zwaan zit het toernooi erop. Na eerder op de dag een knappe overwinning te hebben geboekt op Gerwyn Price, kon ‘The Black Cobra’ het tegen Cross niet bolwerken: 7-10. De Nederlander kwam, geholpen door finishes van 130 en 164, nog wel met 4-2 voor, maar verloor langzaam zijn grip op de wedstrijd aan een sterk finishende Cross. ‘Voltage’ liet zelf een uitworp van 126 noteren, en bezegelde via een rake dubbel 20 zijn plaats in de kwartfinales.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties