Van Gerwen pakt Euro Tour-hattrick met eindwinst op European Darts Open

Michael van Gerwen heeft zondagavond in Leverkusen voor de derde keer dit jaar een Euro Tour-toernooi gewonnen. In de finale van de European Darts Open tegen Dimitri van den Bergh werd het 8-5 voor 'Mighty Mike'.

De Nederlander moest onverwacht sneller aan de bak voor zijn finale. Nadat Van Gerwen in de eerste halve finale Luke Humphries (7-2) had verslagen, meldde James Wade zich ziek af voor zijn duel tegen Van den Bergh.

De Belg opende de finale met een break, maar vervolgens trok Van Gerwen die legs op rij naar zich toe met onder meer een 74 finish en een 11-darter. Met een 83 finish en via tops keerde Van den Bergh daarna echter terug tot 3-3.

Van Gerwen hield daarna zijn eigen legs met een 164 finish en een 12-darter en brak vervolgens Van den Bergh met een 15-darter voor een 6-4 voorsprong. Van Gerwen verzuimde 7-4 te maken, maar even later werd het wel 7-5 en vervolgens pakte de Vlijmenaar in zijn eigen leg de titel en bijbehorende cheque van 25.000 pond.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties