Van Gerwen rekent af met Van Dongen en treft Wade in kwartfinales US Darts Masters. Wright wint moeizaam van Baggish

Michael van Gerwen is met een moeizame 6-4 overwinning op Jules van Dongen doorgedrongen tot de kwartfinales van de US Darts Masters in New York.

De 33-jarige Brabander kwam gemakkelijk op een 3-0 voorsprong, maar daarna begon Van Dongen zich langzaam in de wedstrijd te vechten. Een 13-darter zorgde voor 3-1 en even later sloot Van Dongen weer aan voor 4-2 met een 12-darter. Een 98 finish zorgde ervoor dat het zelfs 4-3 werd. Van Dongen, in Nederland geboren maar woonachtig in de Verenigde Staten, kreeg daarna vanaf 76 één kans op de gelijkmaker, maar zijn kans op tops ging mis.

Van Gerwen maakte er daarna met zijn derde pijl 5-3 van via dubbel 8, alvorens Van Dongen de achterstand weer verkleinde met een 65 finish. The Dutch Dragon mocht daarna in zijn eigen leg proberen een beslissende leg af te dwingen, maar kon niet uit binnen vijf beurten. Van Gerwen deed dat wel met een 13-darter en besliste daarmee de partij.

Peter Wright had het ook niet makkelijk met zijn Amerikaanse tegenstander. De nummer één van de wereld won met 6-4 van Danny Baggish. Van Gerwen speelt bij de laatste acht tegen James Wade, terwijl Wright tegenover Leonard Gates staat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties