Van Gerwen rekent na spannend gevecht af met Anderson

Michael van Gerwen is ten koste van Gary Anderson doorgedrongen tot de laatste acht op de Grand Slam of Darts. Na een spannende partij werd het 10-8 voor de Nederlander.

Er werd vuurwerk verwacht van de twee dartsgiganten en het publiek in Wolverhampton werd niet teleurgesteld. Vanaf begin af aan lag het niveau hoog, met eerst een 11-darter van Van Gerwen, gevolgd door een 12-darter van Anderson.

Dankzij een 12-darter in de vijfde leg ging Anderson met een 3-2 voorsprong de pauze in, maar Van Gerwen draaide het duel vervolgens in de tweede sessie. Mighty Mike gooide een 116 finish voor 4-4 en wierp vervolgens een 14-darter en een 70 finish voor een 6-4 voorsprong.

In de twaalfde leg kreeg Anderson twee kansen op een rebreak, maar zijn twee kansen op tops werden gemist. Daarna gooide Van Gerwen dubbel 5 voor 7-5. Een nieuwe kans voor Anderson kwam in de zestiende leg, maar opnieuw werd de dubbel gemist. Met een 82 finish kwam zijn Nederlandse rivaal vervolgens op 9-7, waarmee hij nog één leg nodig had.

Van Gerwen kon het in de daaropvolgende leg direct afmaken, maar miste zijn eerste vier matchdarts. Dit gaf Anderson de gelegenheid om via zijn vijfde kans op dubbel 15 9-8 te maken. In de achttiende leg kreeg The Flying Scotsman nog een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar opnieuw werd de tops niet gevonden. Daarna velde Van Gerwen het vonnis over de Schot door 25 uit te gooien voor de winst.

De 32-jarige Brabander speelt zaterdagavond in de kwartfinales tegen Michael Smith. Bij winst wacht Peter Wright of Fallon Sherrock bij de laatste vier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties