Van Gerwen treft Noppert in eerste ronde World Grand Prix, loting met perspectief voor andere Nederlanders

Michael van Gerwen neemt het in de eerste ronde van de World Grand Prix (3-9 oktober) op tegen Danny Noppert, zo heeft de loting maandagmiddag uitgewezen.

Zondag stonden Van Gerwen en Noppert nog tegenover elkaar in de achtste finales van de Gibraltar Darts Trophy. Toen liet Noppert vier matchdarts onbenut om van Mighty Mike te winnen. Van Gerwen won uiteindelijk na een beslissende leg met 6-5.

Mogelijk volgt in de tweede ronde nog een Nederlands duel, want de winnaar van deze wedstrijd treft Vincent van der Voort of Gabriel Clemens bij de laatste zestien.

Dirk van Duijvenbode, die vorig jaar op dit toernooi zijn grote doorbraak kende met een verrassende finaleplek, is gekoppeld aan Luke Humphries. Martijn Kleermaker maakt zijn debuut op dit evenement tegen Mervyn King.

De loting leverde tevens nog wat topaffiches op, doordat enkel de top acht van de wereldranglijst een beschermde status heeft gekregen. Titelverdediger Gerwyn Price neemt het op tegen Michael Smith, de nummer negen van de wereld. Peter Wright kruist de degens met Rob Cross, terwijl Gary Anderson zijn toernooi opent tegen Ian White.

Loting World Grand Prix 2021

(1) Gerwyn Price v Michael Smith

Martijn Kleermaker v Mervyn King

(8) Dave Chisnall v Mensur Suljovic

Joe Cullen v Ross Smith

(4) James Wade v Damon Heta

Stephen Bunting v Daryl Gurney

(5) Dimitri Van den Bergh v Ryan Searle

Dirk van Duijvenbode v Luke Humphries

(2) Peter Wright v Rob Cross

Nathan Aspinall v Krzysztof Ratajski

(7) Jose de Sousa v Glen Durrant

Callan Rydz v Jonny Clayton

(3) Michael van Gerwen v Danny Noppert

Vincent van der Voort v Gabriel Clemens

(6) Gary Anderson v Ian White

Darius Labanauskas v Brendan Dolan

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties