Van Gerwen twijfelt niet aan zichzelf: 'Ik ben nog steeds de beste speler ter wereld'

Michael van Gerwen begint op zaterdag 18 december aan het PDC-WK met een wedstrijd tegen de winnaar van het duel tussen Chas Barstow en John Norman Jr. De 32-jarige Nederlander gaat in Alexandra Palace op jacht naar een vierde wereldtitel.

Van Gerwen wist dit jaar nog geen major te winnen en is inmiddels afgezakt naar de derde plaats op de wereldranglijst. Toch staat op zijn website nog steeds 'Worlds Best Darts Player'. "Dat klopt ook nog altijd", reageert Van Gerwen bij de talkshow HLF8. "Als ik op de top van mijn kunnen speel ben ik nog steeds de beste speler ter wereld en moet iedereen schrik van mij hebben."

'MVG' won begin maart vorig jaar het UK Open. "Ik haalde toen een bijzonder hoog niveau, maar na de uitbraak van het coronavirus heb ik veel te weinig getraind. Ik werd ook een tweede keer vader en ben overgestapt naar een andere fabrikant van pijlen, allemaal factoren die ervoor zorgden dat ik niet meer mijn beste niveau haalde."

Geen coach

Tijdens zijn mindere periode was Van Gerwen vooral op zichzelf aangewezen. "Ik weet dat sommige andere spelers met een coach werken, maar dat werkt niet voor mij, ik ben er gewoon te eigenwijs voor."

Van Gerwen vertoont de laatste maanden echter tekenen van beterschap en won midden september de Nordic Masters. "Ik heb eindelijk een goed setje pijlen gevonden waar ik me comfortabel bij voel. Toch ben ik er nog niet, voor mij is het nooit goed genoeg en ik wil blijven investeren in mezelf. Ik wil nog tien jaar darten, dat betekent alles ervoor laten en de volle honderd procent focus op mijn sport."

Lees meer over:
PDC Michael van Gerwen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties