Van Gerwen verliest eerste partij in Londen na gemiste matchdarts

Michael van Gerwen heeft zijn eerste partij tijdens de vijftiende speelweek van de Premier League Darts verloren. De Brabander ging met 6-5 onderuit tegen Michael Smith, nadat hij in de laatste leg meerdere matchdarts onbenut liet.

Smith kwam sterk uit de startblokken en wist dankzij een 11-darter een 3-0 voorsprong te pakken. Van Gerwen kwam terug tot 4-2 en kreeg kansen op de aansluiting, maar miste drie kansen op 4-3. Smith gooide daarna 58 uit om 5-2 voor te komen.

Aan de hand van een 145 finish wist Van Gerwen zich toch nog terug te vechten tot 5-5. In matige laatste leg kreeg Smith als eerste matchdarts, maar hij faalde tweemaal op dubbel 16. Van Gerwen kon daarna 32 ook niet met drie pijlen uitgooien, waarna Smith de winst pakte.

De Engelsman speelt bij de laatste vier in Londen tegen Jonny Clayton. De titelverdediger in de Premier League zegevierde met 6-3 tegen landgenoot Gerwyn Price.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties