Van Gerwen verliest Euro Tour-finale in Sindelfingen tegen ontketende De Sousa

Jose de Sousa heeft in Sindelfingen zijn eerste Euro Tour-toernooi gewonnen. De Portugees was in de finale van de European Darts Grand Prix met 8-4 te sterk voor Michael van Gerwen.

De nummer één van de wereld zat geen moment lekker in de wedstrijd, terwijl zijn Portugese tegenstander imponeerde met een gemiddelde van bijna 106. Het is voor De Sousa zijn derde PDC-titel, na twee eerdere eindzeges op Players Championship-toernooien,.

In de beginfase wisten beide spelers elkaar één keer te breaken, maar na een 2-2 tussenstand schoof het momentum definitief naar De Sousa. The Special One brak Van Gerwen met een 11-darter voor 4-2 en hield zijn eigen leg met een 86 check-out. In leg elf kwam De Sousa op één leg van de winst na een mooie 146 finish, waarna hij het in de leg van Van Gerwen meteen afmaakte met een 12-darter voor de wedstrijd.

Ook andere Nederlanders wisten goed te presteren op de European Darts Grand Prix. Maik Kuivenhoven kwam tot de laatste acht na zeges op onder meer Daryl Gurney en Glen Durrant. Vincent van der Voort en Martijn Kleermaker bereikten de derde ronde, terwijl Derk Telnekes in de tweede ronde werd uitgeschakeld.