Van Gerwen verrast door aankomend pensioen Van Barneveld: 'Dat kan ik wel begrijpen'

Michael van Gerwen heeft verrast gereageerd op het nieuws dat Raymond van Barneveld eind 2019 gaat stoppen met darten. 'Barney' maakte maandagochtend bekend dat het WK 2020 zijn laatste officiële toernooi wordt.

''Het is ook niet zo dat ik het heel erg raar vind. Als je er geregeld doorheen zit, is het lastig om je steeds weer op te laden. Dat kan ik wel begrijpen'', reageert Van Gerwen tegenover het Algemeen Dagblad over de beslissing van Van Barneveld.

Waar de 51-jarige Hagenaar op zijn 52ste gaat stoppen, is Van Gerwen zeker niet van plan om zo lang door te gaan met zijn professionele carrière. Eerder hintte de 29-jarige Brabander al op een afscheid rond zijn veertigste. ''Op de leeftijd die Raymond nu heeft (51, red.) denk ik niet dat ik nog heel veel pijlen gooi. Dat weet ik eigenlijk wel zeker.''

De nummer één van de wereld blikte ook nog kort terug op zijn uitschakeling in de halve finale van de Grand Slam of Darts. Van Gerwen verloor zondagmiddag met 16-12 van Gary Anderson.

''Het valt nu een paar keer niet mijn kant op. Een paar procentjes, daar gaat het om. Dat komt wel weer goed. Anderson slaagde er zelf ook niet in om het toernooi te winnen. De eindzege ging verrassend naar Gerwyn Price.

''Dat zie je vaker'', zegt de Vlijmenaar. ''Als ze van mij gewonnen hebben, winnen ze het toernooi niet. Dat is dan toch zonde, want zo vaak win je niet van mij.''

[caption id="attachment_5148" align="alignnone" width="550"]Lawrence Lustig/PDC Foto: Lawrence Lustig/PDC[/caption]

Lees meer over:
PDC Raymond van Barneveld

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties