Van Gerwen verslaat Van Barneveld voor plek bij laatste zestien op Players Championship Finals

Michael van Gerwen heeft de kraker tegen Raymond van Barneveld op de Players Championship Finals gewonnen. De Vlijmenaar won met 6-3 van zijn landgenoot uit Den Haag.

Van Gerwen begon met twee 13-darters uitstekend aan de wedstrijd, maar liet drie kansen liggen om de marge op drie te zetten. Van Barneveld gooide dubbel 16 voor 2-1 en maakte daarna gelijk via dubbel 4.

Beide spelers hielden daarna hun eigen legs, tot Van Gerwen in de achtste leg met een 78 finish op een break voorsprong wist te komen voor 5-3. Barney kreeg op dubbel 19 nog een mogelijkheid voor een rebreak, maar zijn pijl belandde onder het ijzerdraad. Daarna maakte Van Gerwen het af met een 56 check-out.

Peter Wright won de andere kraker van de zaterdagmiddag. De Schot stond 4-2 achter tegen Adrian Lewis, maar pakte de winst na een beslissende leg. Brendan Dolan, Damon Heta en Luke Humphries haalden de laatste zestien met zeges op respectievelijk Ritchie Edhouse, Gabriel Clemens en Ross Smith.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties