Van Gerwen verslaat Wright in tegenvallende topper | Dartsnieuws.com

Van Gerwen verslaat Wright in tegenvallende topper

Michael van Gerwen heeft in een tegenvallende wedstrijd met 7-2 gewonnen van Peter Wright tijdens de tweede speelronde van de Premier League Darts. Deze winst leverde hem wel de koppositie op in de stand.

Het vuurtje werd in aanloop naar deze partij flink opgestookt door Wright. De Schot stelde onlangs dat Van Gerwen dit jaar geen televisietoernooi ging winnen. De Nederlander deed deze uitspraken vervolgens af als geklets. Deze verbale strijd zorgde er echter niet voor dat beide spelers het beste in elkaar naar boven haalden. Van Gerwen gooide slechts 92 gemiddeld, Wright zelfs maar 88.

Scorend was het niet goed bij beide spelers, al zat er wel mee beleving in bij Van Gerwen. De Vlijmenaar was bovendien een stuk nauwkeuriger op de dubbels. Dat bewees Mighty Mike onder meer in de vijfde leg door 56 uit te gooien, nadat Wright twee breakkansen onbenut liet.

In de zevende leg miste Wright opnieuw een dubbel en raakte Van Gerwen dubbel 5 voor 5-2. De vijfvoudig Premier League-kampioen gaf daarna geen kansen meer weg en pakte nog twee legs om een ruime overwinning te boeken op zijn grote rivaal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties