Van Gerwen vond Mitchell vervelend op het podium: 'Hij doet alles om je mentaal te kraken'

Michael van Gerwen heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de vijfde ronde op de UK Open. De Nederlander had in de vierde ronde meer dan zijn handen vol met Scott Mitchell maar won uiteindelijk wel met 10-8.

"Dit was een bijzonder lastige wedstrijd", opende Van Gerwen bij RTL 7. "Scott gooide bijzonder goed en zelf zit ik niet in de beste fase van mijn carrière. Dan wil je extra hard knokken om toch te winnen maar soms kan dat ook tegen je werken. Achteraf hoorde ik echter dat ik toch nog 99 gemiddeld scoorde, dan mag je eigenlijk niet klagen."

Van Gerwen had ook duidelijk last van de trucjes die Mitchell hanteerde. "Hij stapt bijzonder traag naar en van het bord, praat constant achter je rug en doet eigenlijk alles om je mentaal te kraken. Er staat nergens in de regels dat zoiets niet mag, maar het is uiteraard wel best vervelend."

Nieuwe pijlen

De Nederlandse titelverdediger op de UK Open gooit tegenwoordig met nieuwe pijlen. "Ik kreeg dit setje pas gisteren, mijn sponsor is immers nog altijd bezig met de pijlen verder te ontwikkelen. Toch voelde het best goed aan en heb ik veel vertrouwen in dit materiaal."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties