Van Gerwen waarschuwt Price: 'Wordt bijzonder moeilijk jaar voor hem' | Dartsnieuws.com

Van Gerwen waarschuwt Price: 'Wordt bijzonder moeilijk jaar voor hem'

Michael van Gerwen is niet langer de nummer één van de wereld. De Nederlander wil die positie echter zo snel mogelijk heroveren en is mede daarom gebrand op een zeer goede prestatie dit weekend op de UK Open.

Gerwyn Price kroonde zich begin januari dit jaar voor het eerst tot wereldkampioen. En dat was niet het enige, de Welshman werd meteen ook de nieuwe nummer één van de wereld en loste zo Michael van Gerwen af. "Mijn doel is simpel, ik wil die nummer één positie op de wereldranglijst zo snel mogelijk terug. Al zal dat niet makkelijk worden, iedereen wil nog steeds van mij winnen en dat brengt uiteraard veel druk met zich mee. Ik moet ervoor zorgen dat ik er elke wedstrijd opnieuw sta, zodat er niet te veel spelers kunnen zeggen dat ze Michael van Gerwen hebben geklopt", aldus 'MVG' tegenover toernooisponsor Ladbrokes.

"Daarom denk ik dat het voor Gerwyn een bijzonder moeilijk jaar wordt", vervolgt de 31-jarige Nederlander. "Als nummer één van de wereld speel je elke wedstrijd en elk toernooi onder enorme druk. Dat is niet altijd even makkelijk. Gerwyn verdiende echter de wereldtitel en toonde de voorbije jaren dat hij één van de allerbeste spelers ter wereld is."

Vierde UK Open titel

Van Gerwen gaat dit weekend in het Engelse Milton Keynes op zoek naar een vierde eindwinst op de UK Open. "Je moet je comfortabel voelen en vertrouwen hebben in jezelf. Dat hele plaatje is momenteel in orde bij mij, ik voel me dan ook klaar om dit weekend een gooi te doen naar de eindwinst. Vorig jaar liep het niet volledig zoals ik wou, maar zelfs dan won ik nog enkele grote toernooien. Dan weet je dat je er sowieso dichtbij zit."

Lees meer over:
PDC Michael van Gerwen UK Open

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties