Van Gerwen zet chagrijnige King op zijn plaats: 'Hij kan zich beter focussen op zichzelf'

Na een mindere periode heeft Michael van Gerwen eindelijk weer een grote titel gewonnen. De 31-jarige Nederlander won zondagavond de Players Championship Finals door in de finale Mervyn King met 11-10 te verslaan.

"Ik moest mijn beste niveau halen want Mervyn speelde fantastisch", opende van Gerwen bij ITV4. "Mede doordat ik enkele hoge finishes gooide (160 en 135, red.) kon ik toch uitlopen tot 9-7 maar dan miste ik enkele cruciale dubbels en zo werd het toch nog bijzonder spannend. Gelukkig kon ik het in de beslissende leg alsnog afmaken."

"Deze titel betekent bijzonder veel voor mij", aldus 'MVG'. Het was van de UK Open geleden dat ik nog een major wist te winnen, ik ben dus bijzonder gelukkig en zeker omdat ik ook goed speelde. Bovendien is dit ideaal voor het vertrouwen net voor het WK."

Chagrijnige King

Gedurende de wedstrijd liet King vaak zijn ongenoegen zien omdat van Gerwen in zijn ogen te uitbundig juichte. "Ach, Mervyn houdt niet van zoveel dingen. Hij zou niet naar een ander moeten kijken, maar gewoon focussen op zijn eigen spel. Zelf kijk ik nooit naar wat een ander doet."

Plaats reactie

666

0 reacties