Van Gerwen zorgt voor historie en wint voor zevende keer Premier League Darts

Michael van Gerwen heeft na een uitmuntende finaleavond de Premier League Darts op zijn naam geschreven. In de finale versloeg hij Gerwyn Price met 11-5.

Met deze titel is Van Gerwen nu recordhouder wat betreft titels in de Premier League Darts. 'Mighty Mike' veroverde zijn zevende eindzege in de prestigieuze dartscompetitie, één meer dan dartslegende Phil Taylor.

Van Gerwen liet in de finale zien dat hij het pieken op de juiste momenten als geen ander beheerst. De 34-jarige Brabander had de laatste acht speelweken van de competitie geen weektitel meer gewonnen, maar was donderdagavond een klasse apart tijdens de finaleavond in de O2 Arena in Londen.

Nadat hij eerst Michael Smith met 10-8 versloeg dankzij een gemiddelde van 101.45, gooide Van Gerwen in de finale één van zijn beste wedstrijden in deze Premier League. Met een gemiddelde van 105, een 170 finish en nog twee andere 100+ finishes liet hij Price kansloos.

De 100+ finishes waren ook nog eens bijzonder effectief. De 170 finish was in de zesde leg om 4-2 voor te komen terwijl Price op 46 stond te wachten. Een 128 finish volgde in de achtste leg voor een 6-2 voorsprong, en opnieuw stond Price op een goede finish. Price maakte in de elfde leg nog een break achterstand ongedaan, maar Van Gerwen brak hem daarna meteen weer terug.

Dankzij een schitterende 150 finish in de vijftiende leg had Van Gerwen nog maar één leg nodig voor de titel. Nadat Price in de zestiende leg twee pijlen op de dubbels miste, haalde Van Gerwen de titel binnen via dubbel 9 en mocht hij de hoofdprijs van 275.000 pond opstrijken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties