Van Peer keert terug op PDC-circuit met Tour Card

Berry van Peer keert in ieder geval in 2021 en 2022 weer terug op het Pro Tour-circuit van de PDC. Bionic verzekerde zich van een PDC Tour Card op de PDC Development Tour.

De 24-jarige Brabander was in een felle strijd verwikkeld met landgenoot Damian Mol om de derde plek op de PDC Development Tour Order of Merit. Normaliter krijgt de top twee van de ranglijst een Tour Card, maar nummer één Ryan Meikle heeft er al één voor komend seizoen.

Van vrijdag tot en met zondag werden de laatste zes Development Tour-toernooien van het seizoen gespeeld. Mol won vrijdagavond het toernooi en haalde bovendien twee halve finales. Van Peer, die voorafgaand aan dit weekend een voorsprong had op zijn landgenoot, kwam tot drie halve finales.

De strijd werd tijdens het laatste evenement beslist. Mol verloor bij de laatste zestien met 4-2 van Owen Roelofs, terwijl hij een beter resultaat dan Van Peer had moeten halen. Dat lukte niet, want laatstgenoemde haalde de halve finale.

Van Peer was eerder in 2016 en 2017 in het bezit van een Tour Card. Doordat hij in 2016 de finale van het PDC-jeugdwereldkampioenschap had gehaald, mocht de Nederlander in 2017 meedoen aan de Grand Slam of Darts. Daar vestigde Van Peer de aandacht van de hele dartswereld op zich vanwege zijn zichtbare worsteling met darteritus, waardoor hij zijn pijlen niet goed kon weggooien.

Plaats reactie

666

0 reacties