Van Veen plaatst zich in één weekend voor twee edities van Grand Slam of Darts en gaat financiële klapper maken op wereldranglijst

Gian van Veen heeft er een zeer lucratief weekend opzitten. De Nederlander kende eerst een prima slot van de PDC Development Tour 2023 en zette daarna ook goede prestaties neer tijdens de start van de PDC World Youth Championship.

Op vrijdag en zaterdag werden de laatste vier Development Tour-toernooien van het seizoen gespeeld. Van Veen was in een felle strijd verwikkeld met Luke Littler om de eerste plek op de Development Tour-ranking. Deze strijd werd in het voordeel van de Nederlander beslist. Van Veen won één van de resterende titels en verdiende in totaal 3450 pond met de laatste vier Development Tour-toernooien.

Door zijn eindzege op de Development Tour Order of Merit is de 21-jarige darter uit Poederoijen in één klap verzekerd van deelname aan de Grand Slam of Darts 2023 en het WK Darts, al plaatst Van Veen zich zo goed als zeker ook via de Pro Tour-ranking voor het toernooi in Alexandra Palace. In ieder geval is Van Veen zeker van 12.500 pond aan rankinggeld later dit jaar met deelnames aan de bovengenoemde majors.

Op zondag maakte Van Veen opnieuw een financiële en sportieve klapper. Hij plaatste zich voor de finale van de PDC World Youth Championship, onder meer door titelverdediger Josh Rock en landgenoot Wessel Nijman uit te schakelen.

Door het bereiken van deze finale is Van Veen ook zeker van deelname aan de Grand Slam of Darts 2024, hetgeen opnieuw minimaal 5000 pond oplevert. Ook de finaleplaats bij de PDC World Youth Championship levert minimaal 5000 pond op, bij het winnen van de finale op 26 november tegen Luke Littler loopt dat bedrag zelfs op naar 10.000 pond.

Al met al heeft Van Veen afgelopen weekend een bedrag van 25.950 pond bij elkaar gesprokkeld, waarvan 22.500 pond meetelt voor de PDC Order of Merit. Het lijkt er sterk op dat we het nieuwe Nederlandse opkomende talent tot minimaal 2026 op het PDC-circuit kunnen bewonderen.

Op de virtuele wereldranglijst voor na het WK Darts staat Van Veen nu 68ste op de PDC Order of Merit, terwijl hij het komende anderhalf jaar nog geen prijzengeld hoeft te verdedigen. Van Veen gaat dus alleen nog maar stijgen in de komende periode.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties