Van Veen ten koste van landgenoot Kist naar tweede ronde op European Darts Matchplay

Gian van Veen heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op de European Darts Matchplay in Trier. In een Nederlands onderonsje toonde het 21-jarige talent uit Poederoijen zich te sterk voor Christian Kist. Zaterdagmiddag speelt Van Veen in de tweede ronde tegen Damon Heta.

Van Veen brak Kist direct met een 12-darter, maar moest daarna een rebreak incasseren na een fraaie 76 finish van Kist. Via een 126 check-out wist Van Veen daarna zijn landgenoot echter opnieuw te breaken met een 12-darter.

De koploper van de PDC Development Tour hield daarna zijn eigen leg via dubbel 8, alvorens hij Kist opnieuw brak met een 122 finish terwijl 'The Lipstick' op tops stond te wachten. Kist liet zich niet uit het veld slaan en kwam met een 11-darter terug tot 4-2.

Van Veen kreeg daarna de kans om Kist opnieuw pijn te doen met een hoge finish, maar vanaf 156 werd de dubbel 18 gemist voor 5-2. Kist bracht daarna de achterstand verder terug door met een 66 finish aan te tekenen voor 4-3. Het initiatief lag echter nog steeds bij Van Veen, die nog één break voorsprong over had.

Een derde 100+ finish voor Van Veen kwam er alsnog in de achtste leg. Na vier beurten stond hij op 104, en die check-out werd via triple 19, single 15 en dubbel 16 gedecideerd uitgegooid. Daarna besloot Van Veen het duel op sterke wijze met een 12-darter.

Van Veen noteerde een gemiddelde van 103.92, tegenover een verdienstelijke 99.18 voor Kist. Ook op de finishes konden de twee Nederlanders uitstekende cijfers overleggen. Van Veen kwam tot een finishpercentage van 75 procent, terwijl Kist zelfs geen enkele pijl op de dubbel miste en dus 100 procent was op de dubbels.

Vitezslav Sedlak zorgde met een ijzersterk optreden voor de uitschakeling van Daniel Klose. De Tsjechische qualifier wierp een gemiddelde van ruim 102 en een finishpercentage van liefst 85.7 procent.

Via een 11-darter en een 127 finish nam Sedlak 3-2 voorsprong tegen Klose. De Duitser miste daarna één kans op dubbel 18 voor 3-3, waarna Sedlak de voorsprong verdubbelde via dubbel 6. Met een 16-darter en een 13-darter zorgde Sedlak uiteindelijk voor een eindstand van 6-3. De Tsjech neemt het op tegen Joe Cullen in de tweede ronde.

In een Engels onderonsje toonde Ryan Joyce zich veel te sterk voor Ted Evetts, die zijn vizier niet op scherp had tijdens het finishen (1/7). De check-outs van Joyce (46 procent) waren een stuk beter verzorgd, waardoor de winst met 6-1 naar Joyce ging. 'Relentless' staat tegenover Dave Chisnall bij de laatste 32.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen