Van Veen verslaat Wattimena na een beslissende leg; Kist uitgeschakeld in Sindelfingen

Gian van Veen heeft zich ten koste van Jermaine Wattimena geplaatst voor de tweede ronde op de European Darts Grand Prix. Op zaterdag in de tweede ronde staat hij opnieuw tegenover een landgenoot, namelijk Danny Noppert.

De twee Nederlanders zorgden voor een hoog niveau in de beginfase. Zo wierp Van Veen een 138 finish om met een 12-darter 2-1 te maken. Even later wierp Wattimena een 12-darter in de vierde en zesde leg om de stand telkens op gelijke hoogte brengen.

Van Veen miste vervolgens in de zevende leg drie kansen op 4-3, waarna Wattimena hem brak via dubbel 10. Van Veen brak echter direct terug met een 13-darter. Beide spelers hielden daarna hun eigen leg, waardoor er een beslissende leg nodig was. Van Veen liet in de laatste leg keurig 84 over na negen pijlen en maakte het uiteindelijk af met zijn vierde matchdart.

Christian Kist plaatste zich niet voor tweede ronde van het Euro Tour-toernooi in Sindelfingen. 'The Lipstick' brak tegenstander Pascal Rupprecht in de negende leg om 5-4 voor te komen, maar verspeelde daarna zijn break en verloor met 6-5.

Madars Razma moest na een makkelijke start uiteindelijk nog veel inspanning verrichten om Ritchie Edhouse van zich af te houden. De Letse darter zag een 5-1 voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar pakte in de beslissende leg alsnog de winst nadat hij nog wel een matchdart overleefde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties