Van Veen vloert Rock in Sindelfingen; Van Barneveld uitgeschakeld na nederlaag tegen Humphries

Gian van Veen heeft met een knappe overwinning op jeugdwereldkampioen Josh Rock de laatste acht gehaald op de European Darts Grand Prix. Luke Humphries stak echter een stokje voor een volledig Nederlandse kwartfinale.

Van Veen zette een uitstekende wedstrijd neer tegen Rock. De darter uit Poederoijen kwam tot een gemiddelde van 99.86, zes 180-scores én ook nog drie 100+ finishes.

Door 121, 112 en 140 uit te gooien kwam de Nederlander op een 4-1 voorsprong. Een 97 check-out maakte er vervolgens 5-1 van. Rock kwam nog terug tot 5-3, maar miste een kans op tops om er 5-4 van te maken. Van Veen haalde daarna de zege binnen met een 68 finish.

De finishes bleken ook van doorslaggevende waarde in de partij tussen Humphries en Raymond van Barneveld. 'Barney' kon maar twee van de negen kansen op de dubbels verzilveren, terwijl zijn Engelse opponent tot een finishpercentage van 67 procent wist te komen. Met 6-2 trok Humphries aan het langste eind tegen Van Barneveld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties