Vandenbogaerde past voor WDF-WK: 'Wil geen toernooien missen die me kwalificatie voor het PDC-WK kunnen opleveren'

Mario Vandenbogaerde veroverde vorige maand op Q-School een PDC Tour Card voor de komende twee jaar. Super Mario zal niet deelnemen aan het WK van de World Darts Federation.

Vandenbogaerde eindigde met twaalf punten als eerste in de Europese Q-School ranglijst. "Ik had al twee keer eerder meegedaan aan Q-School en gemerkt dat ik het niveau aankon, dit jaar was de doelstelling echt aanwezig om een Tour Card te veroveren. Na de eerste twee dagen van de finalefase had ik al zeven punten, dat zorgde ervoor dat ik de laatste twee dagen ontspannen kon aanvatten. Het is een geweldig gevoel dat het me gelukt is om die felbegeerde Tour Card te veroveren", aldus Vandenbogaerde tegenover Darts Actueel.

De 48-jarige Belg wil zichzelf voorlopig geen al te grote doelen stellen. "Dit is een compleet nieuwe wereld die voor mij opengaat. Ik wil zonder stress spelen en we zien wel wat er dan allemaal mogelijk is. Mijn belangrijkste doel is gewoon eind volgend jaar mijn Tour Card veiligstellen."

Vandenbogaerde is naast het darten ook zelfstandig bouwondernemer. "Ik heb de steun van mijn zoon, die me de vrijheid geeft om naar alle toernooien te gaan. Daarnaast heb ik ook bijzonder veel steun van mijn vrouw, hopelijk kan zij me vaak vergezellen naar de toernooien."

Geen WDF-WK

Eind vorig jaar wist Vandenbogaerde zich via het kwalificatietoernooi ook te plaatsen voor het WDF-WK. Dat werd normaal begin januari gespeeld, maar vanwege de pandemie werd dit verplaatst naar begin april. De WDF kwam recent tot een akkoord met de PDC dat nieuwe Tour Card-houders die zich geplaatst hadden voor dat WDF-WK, nu toch nog mogen deelnemen. "Maar in overleg met mijn manager heb ik besloten om die uitnodiging af te wijzen. Ik wil geen Pro Tours missen en zo belangrijke punten mislopen die me een plaats op het PDC-WK kunnen opleveren", besluit Vandenbogaerde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties