Veenstra dwingt via kwalificatietoernooi Euro Tour-debuut af

Richard Veenstra heeft zich geplaatst voor de Hungarian Darts Trophy. Flyers wist maandag het kwalificatietoernooi voor Europese spelers zonder Tour Card door te komen en mag daardoor in september zijn Euro Tour-debuut maken.

Met zeges op Fetih Kaya (5-3), Joel Breitenmoser (5-0), Vincent van der Meer (5-2) en Joey de Jong (5-0) plaatste Veenstra zich gemakkelijk voor de laatste acht. In de kwartfinales wachtte Matt Campbell, die na een spannende partij met 5-4 werd verslagen. Vervolgens konden ook Rusty-Jake Rodriguez (5-2) en Lukas Wenig (5-3) de Nederlander niet meer afhouden van kwalificatie voor de Hungarian Darts Trophy.

Michael van Gerwen, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode waren al automatisch geplaatst voor het Euro Tour-toernooi in Hongarije. Via het kwalificatietoernooi voor PDC Tour Card-houders kunnen er nog meer Nederlanders bijkomen.

Uitslagen ET01 Associate Member Qualifier

Kwartfinale

Patrick Bulen 5-2 Sven Hilling

Lukas Wenig 5-4 Davyd Venken

Rusty-Jake Rodriguez 5-1 Stefan Bellmont

Richard Veenstra 5-4 Matt Campbell

Halve finale

Lukas Wenig 5-1 Patrick Bulen

Richard Veenstra 5-2 Rusty-Jake Rodriguez

Finale

Richard Veenstra 5-3 Lukas Wenig

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties