Veenstra wint bij Euro Tour-debuut en mag het opnemen tegen wereldkampioen Price

Richard Veenstra heeft de tweede ronde bereikt op de Hungarian Darts Trophy in Boedapest. Flyers versloeg Keegan Brown bij zijn Euro Tour-debuut met 6-4. Landgenoot Geert Nentjes redde het echter niet tegen Geert de Vos.

Veenstra kwam na de eerste leg op achterstand, maar met een 11-darter en een 64 finish nam de Nederlander de voorsprong over. Brown verzuimde in de achtste leg gelijk te maken, waarna Veenstra via dubbel 9 op 5-3 wist te komen. Vervolgens stelde de voormalig Lakeside-halvefinalist de overwinning veilig in de tiende leg via dubbel 16.

Voor Veenstra wacht zaterdag een mooie uitdaging in de tweede ronde van de Hungarian Darts Trophy. Hij neemt het op tegen nummer één van de wereld en wereldkampioen Gerwyn Price.

Nentjes speelde scorend een verdienstelijke partij tegen De Vos, maar liet het afweten op de finishes. Liefst dertien kansen op de dubbels liet de darter uit Urk onbenut. Vanaf 1-1 liep zijn Belgische tegenstander uit naar 5-1 dankzij onder meer een 161 finish. Nadat Nentjes vijf kansen op 5-3 had gemist, klaarde De Vos de klus via dubbel 10. De Belg speelt zaterdag in de tweede ronde tegen Joe Cullen.

De openingswedstrijd van het toernooi werd gewonnen door William Borland. De Schot won met 6-4 van Johan Engström en staat tegenover Mensur Suljovic bij de laatste 32.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties