Verdeling prijzengeld tijdens PDC Women's Series 2021 met 60.000 pond in prijzenpot

In september (25-26) en oktober (23-24) worden de PDC Women's Series gespeeld in Milton Keynes en Barnsley. Via twaalf toernooien strijden meer dan zeventig dames om twee plekken op het WK Darts bij de PDC en deelname aan de Grand Slam of Darts.

De behaalde resultaten tijdens de twaalf toernooien worden opgenomen in de PDC Women's Series Order of Merit. De twee beste speelsters krijgen een invitatie voor het PDC-wereldkampioenschap.

Echter worden de startplekken voor de Grand Slam of Darts iets anders verdeeld. De beste dame van elk van de twee weekenden krijgt hiervoor een uitnodiging.

Vanaf het bereiken van de laatste 32 op één van de toernooien op de Women's Series vallen de speelsters in de prijzen, met vijftig pond voor het behalen van deze ronde.

Dat bedrag wordt verdubbeld voor het halen van de laatste zestien. Een kwartfinaleplek is al goed voor tweehonderd pond, terwijl de verliezers van de halve finale vierhonderd pond aan prijzengeld winnen. Een tweede plek is goed voor zeshonderd pond, terwijl de winnares duizend pond incasseert voor de ranglijst.

Verdeling prijzengeld tijdens PDC Women's Series 2021

Winnares: £1,000

Runner-up: £600

Halve finale: £400

Kwartfinale: £250

Verliezers laatste 16: £100

Verliezers laatste 32: £50

Totaal: £5,000

Totaal na 12 toernooien: £60,000

Lees meer over:
PDC prijzengeld Women's Series

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen