Viaplay begint pas in maart met uitzenden dartstoernooien in Nederland

Deze week kwam via Streamwijzer het nieuws naar buiten dat streamingdienst Viaplay in maart 2022 wordt gelanceerd in Nederland.

Viaplay maakt onderdeel uit van de Nordic Entertainment Group (NENT), dat vanaf 2022 de Nederlandse uitzendrechten van de dartstoernooien in handen heeft. De ontknoping van het WK Darts, met de kwartfinales, halve finales en finale van 1 tot en met 3 januari, is overigens nog wel bij RTL 7 te zien.

Daarna komt er dus voorlopig een einde aan het RTL-tijdperk. Echter betekent de start van Viaplay in maart, dat de eerste dartstoernooien van het nieuwe seizoen niet worden uitgezonden door het nieuwe on demand-platform.

De Masters vinden immers plaats van 28 tot en met 30 januari, terwijl op donderdag 3 februari de Premier League Darts van start gaat. Ook het daaropvolgende televisietoernooi, de UK Open van 4 tot en met 6 maart, is mogelijk nog niet via Viaplay te zien. Volgens de laatste geruchten is de speelronde van de Premier League Darts in Ahoy Rotterdam op donderdag 24 maart het eerste darts-evenement dat door Viaplay in Nederland aangeboden wordt.

Mogelijk alternatief?

Dat Viaplay de eerste grote toernooien van 2022 mist, hoeft niet te betekenen dat de Nederlandse dartsfans daardoor niet naar hun idolen kunnen kijken. Viaplay heeft immers ook al de uitzendrechten van de Duitse Bundesliga, maar doordat de streamservice nog niet online is gegaan kunnen voetbalfans tot die tijd terecht via het YouTube-kanaal van de Bundesliga.

De PDC zendt hun toernooien niet uit via YouTube, maar hebben met PDC TV wel een eigen streamkanaal. Normaliter zit daar voor Nederlandse fans een geoblokkade op tijdens de televisietoernooien. Mogelijk wordt deze blokkade opgeheven in de periode dat Viaplay nog niet is begonnen met het uitzenden van dartstoernooien in Nederland.

Dartsnieuws heeft Viaplay om een reactie gevraagd, maar zij konden het bovenstaande nieuws nog niet bevestigen. De organisatie meldt dat alle plannen binnenkort bekendgemaakt worden. Volgens de website gostreaming wordt meer duidelijk tijdens een persconferentie op woensdag 8 december.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties