VIDEO: Dit zijn de vijf beste dartswedstrijden van 2023 tot dusver

Het drukke dartsnajaar staat voor de deur en er staan ons nog een hoop mooie wedstrijden te wachten. Maar dit jaar heeft al de nodige leuke potjes opgeleverd. De PDC heeft een top vijf gemaakt met de beste vijf wedstrijden van 2023 tot dusver.

De eerste nominatie is voor de clash tussen Rob Cross en Gary Anderson op de Masters eind januari. Beide spelers wisten hierbij een gemiddelde van boven de 110 te gooien. Uiteindelijk was het Cross die met 10-6 en een gemiddelde van 112.32 aan het langste eind trok.

Ook is er een plek ingeruimd voor de spectaculaire zege van Jeff Smith op Luke Humphries (7-6) in de halve finale van de US Darts Masters. Het duel tussen Gerwyn Price en Michael van Gerwen tijdens de elfde speelweek van de Premier League Darts was eveneens een mooie. Na een titanenstrijd won Price met 6-5 van de Nederlander.

Daarna opnieuw een hoofdrol voor Price, maar ditmaal als verliezer. Zijn wedstrijd tegen Joe Cullen, die met 13-11 door 'The Rockstar' werd gewonnen wordt als één van de beste duels van dit jaar gezien. De laatste nominatie is uiteraard bestemd voor de finale van het WK Darts tussen Michael Smith en Michael van Gerwen. Deze bevatte onder meer een negendarter van Smith, nadat Van Gerwen in de beurt ervoor zelf de dubbel had gemist voor de perfecte leg. Uiteindelijk pakte Smith zijn eerste wereldtitel door Van Gerwen met 7-4 te verslaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen