VIDEO: Van Gerwen en Price halen herinneringen op aan World Matchplay

De voorbije editie van de World Matchplay werd gewonnen door Michael van Gerwen. Mighty Mike versloeg in de finale Gerwyn Price met 18-14.

Van Gerwen debuteerde in 2007 op de World Matchplay. In de eerste ronde versloeg hij Peter Manley met 11-9, meteen zijn eerste overwinning in een tv-toernooi. In de tweede ronde verloor hij met 14-12 van Peter Manley. "De World Matchplay is een geweldig toernooi, het is het doel van iedere darter aan het begin van het jaar om je hiervoor te plaatsen."

Negendarter in 2012

In 2012 gooide Van Gerwen een negendarter tegen Steve Beaton. "Eigenlijk is dat moment heel belangrijk geweest in mijn carrière. Ik begon toen te geloven dat ik grote dingen kon realiseren in deze sport. In 2014 verloor ik de finale van Phil Taylor, maar soms je eerst eens verliezen om daarna sterker terug te keren. Dat heb ik een jaar later dan ook gedaan door James Wade in de finale te verslaan."

Gerwyn Price debuteerde in 2015 op de World Matchplay, het was zijn eerste optreden op een tv-toernooi. Na zeges in de eerste twee rondes tegen Michael Smith en Adrian Lewis ging hij in de kwartfinales met 16-7 onderuit tegen Peter Wright. De jaren nadien verloor hij echter vaak in de eerste ronde. "Ik had tot dit jaar eigenlijk amper goede herinneringen aan de World Matchplay", zegt de 37-jarige Welshman.

Ook negendarter voor Price

In zijn met 17-11 gewonnen halve finale tegen Danny Noppert gooide The Iceman een negendarter. "Ik voelde gewoon dat ik niet kon missen die avond. Die negendarter was natuurlijk een magisch moment, dat zal ik nooit vergeten."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties