(VIDEO) Van Gerwen wint grote som prijzengeld met eindzege Premier League Darts maar moet flink deel afstaan

Afgelopen donderdag schreef Michael van Gerwen de Premier League Darts op zijn naam door Michael Smith (10-8) en Gerwyn Price (11-5) te verslaan tijdens de play-offs.

Met deze titel verdiende 'Mighty Mike' een bedrag van 275.000 pond aan prijzengeld. Maar wie denkt dat het volledige bedrag op Van Gerwen's rekening wordt bijgeschreven, komt bedrogen uit.

Zo werd hem tijdens de persconferentie gevraagd wat er met het prijzengeld wordt gedaan. ''De helft aan de belasting geven en mijn manager wil ook een percentage hebben'', zo zegt Van Gerwen met een stalen gezicht. Daarna lachend: ''En dan blijft er nog maar een klein stukje over''...

Van Gerwen stelt daarna dat hij meer waarde hecht aan de beker dan aan het prijzengeld. ''Het is een bijkomstigheid. Als het goed doet, dan word je beloond. Natuurlijk is het leuk om geld te hebben en leuke dingen te doen, maar mensen die mij kennen weten dat het mij geen reet uitmaakt.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen