Voorbeschouwing Welshe finale op World Grand Prix tussen Price en Clayton

De finale op de World Grand Prix gaat zaterdagavond tussen twee Welshmannen. Jonny Clayton treft de Welshe titelverdediger Gerwyn Price in de Morningside Arena in Leicester.

Clayton plaatste zich vrijdag als eerste voor de finale. The Ferret voorkwam dat Danny Noppert mocht opgaan voor zijn eerste major-titel door de Nederlander met 4-1 te verslaan. Daarvoor had de regerend Premier League-kampioen gewonnen van Callan Rydz (2-0), José de Sousa (3-1) en Krzysztof Ratajski (3-2).

Daarna completeerde Price de Welshe finale door af te rekenen met Stephen Bunting. De regerend wereldkampioen boog een 0-2 achterstand om in een 4-2 overwinning. Eerder in het toernooi had The Iceman al Michael Smith (2-0), Mervyn King (3-1) en Dave Chisnall (3-0) uitgeschakeld.

Price en Clayton stonden in het verleden zestien keer tegenover elkaar. Van de eerdere ontmoetingen werden er elf gewonnen door Price en vijf door zijn landgenoot.

Echter één ding spreekt wel in het voordeel van Clayton. De twee darters uit Wales troffen elkaar eenmaal eerder in een finale. In de eindstrijd van de Austrian Darts Open in 2018 trok Clayton met 8-5 aan het langste eind.

Zaterdag 9 oktober (vanaf 21:30 uur)

Finale

Gerwyn Price v Jonny Clayton

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties