Voormalig Lakeside-kampioen op wipstoel: Van Barneveld kan Waites terug naar Q-School sturen

Scott Waites zal maandagavond ongetwijfeld met samengeknepen billen naar het duel tussen Raymond van Barneveld en Lourence Ilagan op het WK Darts kijken.

Waites, niet geplaatst voor het wereldkampioenschap, staat momenteel namelijk op de 64ste positie van de geschoonde wereldranglijst. De tweevoudig Lakeside-kampioen moet deze positie vasthouden om zijn PDC Tour Card te behouden.

Van Barneveld staat op dit moment op de 65ste plek. Indien Barney zijn duel weet te winnen, dan gaat de Nederlander over Waites heen op de PDC Order of Merit. Dat zou betekenen dat Waites in januari terug naar Q-School moet om te proberen zijn Tour Card terug te verdienen.

Wanneer Van Barneveld verliest, is Waites overigens nog niet veilig. Scotty 2 Hotty kan bijvoorbeeld ook nog uit de top-64 vallen als Hempel ten koste van Dimitri van den Bergh de laatste 32 weet te bereiken.

Lees meer over:
PDC Scott Waites Raymond Smith

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties