Voormalig Taylor-beul hoopt dit jaar eindelijk door te kunnen breken

Aden Kirk zorgde tijdens de UK Open 2014 voor een enorme sensatie door Phil Taylor te verslaan, maar een definitieve doorbraak bleef uit.

Enkel in 2017 en 2018 had Kirk een Tour Card, maar ondanks deelname aan het WK Darts 2019 raakte hij zijn Tour Card kwijt na dat toernooi. Deelname aan de Q-School in de voorbije twee jaren liep op niets uit. The Captain hoopt zijn carrière dit jaar nieuw leven in te blazen.

''Ik mis het spelen in de cafés. Dat is waar ik de meeste toernooien speel. Inmiddels heb ik al vijf maanden geen wedstrijden kunnen spelen'', zegt hij tegen Ilkeston Advertiser over de gevolgen van de corona-pandemie.

Toch zijn er ook positieve signalen voor Kirk. ''Inmiddels behoor ik tot het management van Dunvegan Darts, waar ook Gary Anderson in zit. Alles is klaar om er een succesvol jaar van te maken, maar het is aan mij om dat te laten zien. Ik wil in de top-64 van de wereldranglijst komen en kwalificatie afdwingen voor de televisietoernooien.''

Kirk toonde zich in 2014 voor het eerst aan de dartswereld met een verrassende 9-7 overwinning op Taylor tijdens de UK Open. Tijdens dat toernooi won hij ook van Gerwyn Price en Peter Wright. Van deze zeges heeft Kirk echter weinig plezier gehad.

''Het waren slechte wedstrijden, maar desondanks zijn het dierbare herinneringen. Maar ik was nog niet klaar voor wat daarna kwam. Het liet mij denken dat ik beter was dan ik daadwerkelijk was. Vervolgens verloor ik wedstrijden van spelers die niet beter dan mij zijn. Dat kon mijn ego niet aan en ik raakte gefrustreerd.''

In 2015 en 2016 was Kirk wel succesvol op de Development Tour, het jeugdcircuit van de PDC. Daardoor kreeg hij een Tour Card voor 2017 en 2018. Via het PDPA-kwalificatietoernooi plaatste hij zich voor het WK van 2019, maar verloor toen in de eerste ronde van Gabriel Clemens.

Dat was zijn laatste wapenfeit en de Engelsman hoopt snel weer wat van zich te laten horen. ''Tijdens de Development Tour toentertijd won ik van spelers die nu op de Pro Tour spelen. Het is mijn ambitie op het niveau te komen waar zij nu staan.''

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties