Voormalige status van 'eeuwige tweede' werkt nu in voordeel van Michael Smith: ''Vergeet nooit waar ik vandaan kom''

Het is nu meer dan een half jaar geleden dat Michael Smith zijn grote talent inloste en wereldkampioen werd bij de PDC. In een interview met zijn pijlenleverancier Shot Darts sprak hij over in hoeverre het winnen van de wereldtitel zijn leven heeft veranderd.

"Ik heb het WK Darts een paar keer teruggezien, maar het is nu al een paar maanden geleden en ik ben gewoon doorgegaan met mijn leven'', zegt de nummer één van de wereld. "Het verleden is het verleden. Ik weet dat ik hem gewonnen heb, het gaat erom dat ik harder werk dan ooit tevoren om te proberen er nog een te pakken en als dat is gelukt dan wil ik er weer één pakken. Ik wil eindigen als meervoudig wereldkampioen."

Lange tijd gold Smith als de eeuwige nummer twee. De Engelsman had zijn eerste negen major-finales allemaal verloren. ''Dat is iets wat je nooit vergeet'', zegt Smith daar over. "Toen ik de Grand Slam won, zou je denken dat ik dat soort dingen zou vergeten, maar dat doe je niet. Het heeft me geholpen om niet uit het oog te verliezen waar ik vandaan kom. Als ik die had verloren, had het mijn einde kunnen betekenen, maar gelukkig is dat niet gebeurd."

Naast het enorme prijzengeld en de trots om jezelf wereldkampioen te mogen noemen, heeft het succes ook een keerzijde. De media-aandacht is enorm toegenomen. Iedereen wil praten met het nieuwe gezicht van de dartssport en dat vindt 'Bullyboy' niet altijd even leuk.

"Het gaat niet meer alleen om darten. Er zijn veel meer mediaverplichtingen en extra aspecten die erbij horen," legt hij uit. "Mensen hebben in het verleden gezegd dat spelers de finale van het WK Darts expres verliezen om dat allemaal te vermijden, maar ik zou hem duizend keer opnieuw winnen, zelfs als dat zou betekenen dat ik dit allemaal opnieuw zou moeten doen. Als je het niet druk hebt, doe je dus iets verkeerd. Het feit dat ik het druk heb, betekent dus dat ik iets goed doe.''

Lees meer over:
PDC Michael Smith WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties