Wade baalt nog steeds van vroege WK-uitschakeling: "Maar misschien moet het beste nog wel komen"

Voor James Wade is het PDC-WK op een grote ontgoocheling uitgedraaid. 'The Machine' ging meteen in zijn openingswedstrijd met 3-2 onderuit tegen Jim Williams.

Wade baalde uiteraard van die vroege uitschakeling. "Ik weet nu dat ik veel te veel druk op mezelf legde voor het WK en dat werkte averechts. Ik was nerveus en onzeker in mijn wedstrijd tegen Williams. Soms kun je daarmee wegkomen, maar in een wedstrijd die slechts naar drie winnende sets gaat, kun je je niet verstoppen. Het is geen geheim dat ik graag het WK zou willen winnen, het is de enige major die ik nog nooit won. Het is de vraag die mij altijd gesteld wordt en ik wil daar graag een nadrukkelijk antwoord op geven", zegt Wade tegenover Daily Star.

"Ik moet wel zeggen dat het een slopend jaar is geweest", vervolgt de 39-jarige Engelsman. "Ik was eerder dit jaar extreem ziek en het heeft toch even geduurd voor ik daarvan hersteld was. Toen kreeg ik de geweldige kans om in de World Series te spelen, wat fantastisch is, maar het is in wezen een wereldtournee. Tegelijkertijd werd mijn tweede zoon Alf geboren en dat betekende onrust als ik weg was en slapeloze nachten als ik thuis was."

Klaar voor 2023

Wade spendeerde in 2022 ook veel van zijn vrije tijd aan geld inzamelen voor het goede doel. "Ik zou niet zeggen dat dit me heeft afgeleid, maar het was wel nieuw voor me. Zoals alles moet je wennen aan nieuwe dingen en ze allemaal in evenwicht brengen als onderdeel van je leven. Ik denk dat mijn punt is dat ik klaar ben voor 2023 en dat ik mezelf een platform heb gegeven om dingen te bereiken waar ik trots op kan zijn, zowel op als buiten het dartbord. Ik ben nog steeds maar 39, misschien moet het beste in mijn carrière nog wel komen als je ziet dat iemand als Peter Wright nog wereldkampioen wordt op zijn 51e."

Lees meer over:
PDC James Wade WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties