Wade met klinkende zege op King naar halve eindstrijd op WK Darts

James Wade heeft zich als eerste speler geplaatst voor de halve finales op het WK Darts. Bij de laatste acht rekende The Machine vlotjes met 5-0 in sets af met Mervyn King.

Het verschil lag dichterbij elkaar dan de uitslag wellicht doet vermoeden. De wedstrijd werd op details beslist, maar op de belangrijke momenten was Wade een stuk scherper dan zijn Engelse landgenoot.

King miste in de eerste set één setpijl op dubbel 18, waarna Wade via dubbel 10 met een 15-darter de eerste set opeiste. Ook de tweede set ging over de volle vijf legs en weer was het Wade die binnen vijf beurten uit was.

De derde set ging met 3-1 naar de linkshandige darter, die vervolgens de vierde set weer met 3-2 naar zich toetrok. In de vijfde set liet King het al snel liggen. De nummer 21 van de plaatsingslijst miste vijf kansen om de voorsprong te pakken, waarna hij via dubbel 12 werd gebroken door Wade. Via tops maakte de tienvoudig major-winnaar er 2-0 van, waarna hij even later in de vierde leg de partij in het slot gooide met een 18-darter.

Het is voor Wade de vierde keer in zijn carrière dat hij bij de laatste vier staat op het wereldkampioenschap. Eerder deed hij dat in 2009, 2012 en 2013, maar toen was deze ronde ook het eindstation. Wade speelt in de halve eindstrijd tegen de winnaar uit de partij tussen regerend wereldkampioen Gerwyn Price en Michael Smith.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties