Wade kaapt punt voor neus van De Sousa weg

James Wade heeft op de valreep een punt overgehouden aan zijn ontmoeting met José de Sousa tijdens de elfde speelronde van de Premier League Darts.

De Sousa was scorend veel beter dan The Machine, maar liet het zoals wel vaker liggen op de dubbels. De finishes waren bij Wade wel goed verzorgd, getuige zijn finishpercentage van 58 procent.

Wade knokte zich knap terug van een 2-6 achterstand naar 5-6 en moest vervolgens hopen op nog een fout van De Sousa. Die misser kwam al bijna in de twaalfde leg, waarin De Sousa zes pijlen nodig had om de leg binnen te halen.

De Portugees kwam daarmee op 7-5 en kreeg in de dertiende leg drie kansen om het duel te beslissen. Die benutte hij niet, waarna Wade via dubbel 10 een laatste leg afdwong.

Ook in de laatste leg was De Sousa scorend sterker, maar The Special One kreeg 125 niet in twee beurten uit. Wade kreeg vanaf 70 de kans op een gelijkspel en die puntendeling kwam er nadat de Engelsman tops wist te raken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties