Wade verliest met 109 gemiddeld; Van Duijvenbode en Humphries naar finale in Trier

Dirk van Duijvenbode en Luke Humphries hebben zich geplaatst voor de finale van de European Darts Matchplay. Later op de zondagavond gaan zij strijden om de titel tijdens het Euro Tour-toernooi in Trier.

Van Duijvenbode was in de eerste halve finale te sterk voor Joe Cullen. Laatstgenoemde won twee van de eerste drie legs, maar daarna snelde 'Aubergenius' naar een 5-2 voorsprong via een 12-darter, 14-darter, 127 finish en een 16-darter. Cullen knokte zich vervolgens echter terug tot 5-5.

De elfde leg ging naar Van Duijvenbode, die nog maar één leg nodig had voor een finaleplaats. Cullen dwong echter een laatste leg af via een 58 check-out. In de laatste leg toonde Van Duijvenbode zijn klasse met een knappe 78 finish in twee pijlen.

Humphries bedwingt Wade

Ook de tweede halve finale tussen Humphries en James Wade werd een kraker. Wade noteerde een gemiddelde van 109 en wierp liefst tien 180-scores, maar het bleek niet genoeg.

Juist op de dubbels liet Wade het liggen aan het einde van de wedstrijd. In de twaalfde leg miste 'The Machine' twee pijlen op dubbel 10 voor 6-6. Vervolgens trok Humphries de winst met een 13-darter naar zich toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties