Wade verovert tiende major-titel in verrassende UK Open-finale | Dartsnieuws.com

Wade verovert tiende major-titel in verrassende UK Open-finale

James Wade heeft zondagavond voor de derde keer in zijn carrière de UK Open op zijn naam geschreven. Na eerdere titels in 2008 en 2011 versloeg hij de verrassende finalist Luke Humphries met 11-5 om zijn tiende major-titel te winnen.

Waar op voorhand werd gerekend op een finale tussen de rivalen Michael van Gerwen en Gerwyn Price, zorgden Wade en Humphries beiden voor een verrassing de laatste vier. Wade versloeg Price, terwijl Humphries de wedstrijd van zijn leven gooide tegen Van Gerwen. Met ruim 107 gemiddeld zegevierde Humphries met 11-5 tegen de Nederlander.

Humphries liet het vooral in de openingsfase van de finale liggen. In de eerste vijf legs miste hij twaalf pijlen op de dubbels, terwijl Wade onder meer 150 en 60 wist uit te gooien voor een 4-1 voorsprong.

Vervolgens liep The Machine uit naar 7-3, nadat Humphries één kans miste om aan te sluiten met een 112 finish. Met een 11-darter en een 105 finish liet Cool Hand Luke nog mooie dingen zien, maar spannend werd het echter niet meer. Zeker niet nadat hij op 9-5 nog eens drie kansen onbenut liet om 9-6 te maken. Wade kwam op 10-5 via dubbel 8 en gooide de wedstrijd vervolgens in het slot met een 15-darter.

Door deze titel stijgt Wade naar de vierde plaats op de wereldranglijst en is hij voor het eerst de hoogst geplaatste Engelsman op de PDC Order of Merit. Ook Humphries maakt een mooi sprongetje. Hij klimt acht plaatsen en is nu de nummer 33 van de wereld.

Lees meer over:
PDC James Wade UK Open

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties