Walk-on girls geloven niet in terugkeer: 'Het was meteen afgesloten'

Jarenlang vergezelden Charlotte Wood en Daniella Harper de spelers naar het podium bij de PDC. Tot dit jaar, want na het WK Darts kregen de walk-on girls de bons.

De Britse zenders ITV en Sky Sports wilden de walk-on girls niet meer in beeld brengen. De PDC besloot de walk-on traditie te schrappen, tot ongenoegen van veel dartsfans. Een terugkeer van de dames lijkt echter uitgesloten.

Momenteel zijn Charlotte en Daniella veelvuldig actief op het demonstratiecircuit. Op deze manier blijven zij betrokken binnen de dartssport. Toch hebben ze nog altijd moeite met hun gedwongen afscheid, zo vertellen ze aan Live Darts.

''Met name tijdens de World Matchplay, dan mis je Blackpool'', erkennen Charlotte en Daniella. ''Het meest vervelende is dat er nooit een duidelijke verklaring is gekomen waarom het moest stoppen.''

Acht maanden na het ontslag gelooft Daniella niet meer in een comeback op het PDC-circuit. ''Eigenlijk heb ik daar nooit in geloofd, voor mij was het vanaf het moment dat het bekend werd gemaakt afgesloten. Het is ook vervelend dat op de European Tour nog wel walk-on girls zijn, dat maakt het onduidelijk.''

Haar collega Charlotte probeerde haar baan nog te redden middels een petitie. Enkele topdarters, waaronder Raymond van Barneveld, gaven steun aan de walk-on girls.

''De steun was overweldigend, dat er meer dan vijftigduizend mensen de petitie hebben ingevuld. Er staan nog veel demonstraties geboekt, dus dat houdt ons nog bezig.''

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties