Warren nog altijd woedend op BDO-voorzitter Jacklin: 'Dat heeft me bijzonder veel pijn gedaan'

Wayne Warren is nog steeds de laatste BDO-wereldkampioen. De Welshman kreeg recent een replica van zijn WK-trofee nadat de politie de originele beker bij hem was komen weghalen.

Warren moest onlangs zijn trofee afstaan, nadat BDO-CEO Des Jacklin klacht had ingediend bij de politie. "Dat heeft me bijzonder veel pijn gedaan. Ik was nooit van plan om die trofee definitief te houden, maar omdat er zoveel onduidelijkheid over de toekomst van de BDO was en er ook geen WK gepland stond, ging ik die ook niet zomaar teruggeven. Dat Jacklin in coronatijden speciaal 450 kilometer heeft gereden om die trofee bij de politie op te halen tart nog steeds mijn verbeelding", aldus Warren bij Tungsten Tales.

Niet veel later werd er onder impuls van Wayne Dobinson (organisator van verschillende dartsevenementen, red.) een crowdfunding gedaan om een replica van de WK-trofee te maken en die aan Warren te overhandigen. "Onlangs heb ik die trofee ontvangen, het is echt geweldig, aan elk detail op de beker is bijzonder veel aandacht gevestigd. Ik kan Wayne en al de mensen die hebben bijgedragen voor deze trofee niet genoeg bedanken. Ik ben er echt ontroerd door."

Nog iets bewijzen

Warren kwam vorig jaar nog in actie op de Grand Slam of Darts, daarbuiten heeft hij het voorbije jaar echter amper toernooien gespeeld. "Ik kan niet wachten om opnieuw buiten te komen en die trofee aan iedereen te laten zien. Bovendien wil ik nog iets bewijzen de komende jaren, wees maar zeker dat mijn carrière nog niet ten einde is", besluit de 58-jarige Welshman.

Lees meer over:
PDC Wayne Warren Des Jacklin

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties