Wattimena baalt van derde set na nederlaag: 'Wel terecht verloren, Glen was gewoon beter'

Jermaine Wattimena slaagde donderdagavond net niet in om te stunten tegen Glen Durrant op de World Grand Prix. De Gelderlander verloor na een enerverende wedstrijd met 3-2 in sets van de drievoudig Lakeside-kampioen.

Kansen op de overwinning lagen er wel degelijk. Vooral de derde set leek uiteindelijk bepalend. In deze set kwam Wattimena op een 2-0 voorsprong, maar toch ging deze set met 3-2 naar Durrant, die daardoor op een 2-1 voorsprong kwam. The Machine Gun maakte daarna nog wel gelijk, maar verloor de beslissende set met 3-1.

''Bij vlagen was het niet goed. Maar op een gegeven moment was hij scorend wel veel beter. Ik heb terecht verloren, maar ik heb in de derde set wel kansen laten liggen'', zo realiseerde de darter uit Westervoort zich na afloop voor de camera's van RTL 7.

''Ik was er met mijn focus goed bij, maar het viel gewoon net niet. Misschien toch een beetje de spanning vanwege het spelen van een kwartfinale. Je wil dan zo graag die halve finale halen. Of dit de opmaat is naar meer? Natuurlijk. Ik heb geen slecht toernooi gespeeld, maar Glen was gewoon beter.''