Webster twijfelt niet: 'Hij speelt de laatste weken niet geweldig, maar Van Gerwen is topfavoriet voor eindwinst op de World Grand Prix'

Maandag gaat in Leicester de World Grand Prix van start. Mark Webster, zelf voormalig profdarter en tegenwoordig actief als commentator, blikt alvast vooruit.

Michael van Gerwen blijft de grote favoriet voor Webster. "Hij speelt de laatste weken niet geweldig, maar daar zou ik niet te veel conclusies aan vastknopen. In juli won hij de World Matchplay, en toen was zijn vorm ook niet geweldig, zeker omdat hij toen pas aan zijn pols geopereerd was. Michael is gewoon altijd één van de grote favorieten als hij deelneemt aan major."

European Tour

Webster is ook lovend over de voorbije toernooien op de European Tour. "Het succes van die toernooien toont aan hoe hard we ze gemist hebben tijdens de pandemie. Het is ook een kans voor spelers om podiumervaring op te doen en klaar te zijn voor de majors."

Iemand die de laatste weken op die Euro Tours tekenen van beterschap liet zien is John Henderson. "Het zag er voor hem lange tijd bijzonder slecht uit om zijn Tour Card te behouden, maar nu gaat het misschien toch nog lukken. Hij heeft nog enkele goede resultaten nodig, maar staat opnieuw met vertrouwen te spelen. Ik gun het hem ook van harte, hij is één van de meest sympathieke spelers op de Pro Tour."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties