Webster vindt mindere vorm Van Gerwen niet vreemd: 'Mag het even, hij staat al zo lang aan de top'

Michael van Gerwen is dit jaar minder dominant dan voorheen. Voormalig BDO-wereldkampioen Mark Webster vindt dat echter niet vreemd.

Van Gerwen verloor dit jaar al in de tweede ronde van de World Matchplay en wist zich voor het eerst niet te plaatsen voor de eindfase van de Premier League. "Het is voor het eerst sinds zijn heerschappij in 2012 begon dat hij een hele tijd onder zijn niveau presteert, uiteraard zal hem dat zorgen baren. Maar ik vind het ook absoluut niet abnormaal dat hij even een dip heeft. Al sinds 2012 domineert hij de sport en heeft hij die ook naar grotere hoogtes gebracht, andere spelers hebben hun niveau enorm moeten optrekken om hem bij te benen", aldus Webster bij Sky Sports.

Komende dinsdag begint Van Gerwen als titelverdediger aan de World Grand Prix waar hij het in de eerste ronde opneemt tegen de Pool Krzysztof Ratajski. "Uiteraard is dat geen eenvoudige loting, maar ik denk wel dat Michael er klaar voor is. Hij gaat zich optrekken aan het sterke deelnemersveld en iets willen bewijzen. Ik hoorde dat hij een goed gesprek heeft gehad met zijn goede vriend Vincent van der Voort. Vincent is iemand die geen blad voor de mond neemt en net dat kon Michael misschien wel goed gebruiken. Ik denk dat het niet zo lang zal duren vooraleer Michael opnieuw zijn beste vorm zal etaleren."

Plaats reactie

666

0 reacties