Weergaloze Van Gerwen rekent in wereldpartij af met vlijmscherpe Suljovic op WK Darts

Een bij vlagen briljante Michael van Gerwen heeft na een heerlijke potje darts afgerekend met Mensur Suljovic in de derde ronde van het WK Darts.

De 33-jarige Brabander noteerde een gemiddelde 107.66, maar dat was nodig ook. De dubbels bij Suljovic (65 procent) liepen als een trein en daarmee legde de Oostenrijker het vuur aan de schenen bij Van Gerwen.

De eerste set was goed, maar nog niet geweldig bij Van Gerwen. Toch won hij de eerste set met 3-1 na een 74 finish en een 14-darter. Toen Suljovic in de tweede set op een 2-0 voorsprong kwam, gooide de Nederlander er even een flinke versnelling in. Met een 12-darter, 11-darter en een 64 finish verdubbelde hij de voorsprong.

Maar de Oostenrijker bleef vastberaden om Van Gerwen goed partij te bieden. Van Gerwen miste tweemaal de bullseye in de derde set en dat gaf Suljovic de gelegenheid om een setje terug te pakken. 'The Gentle' leverde daarna echter zijn eigen vierde set in na twee geweldige 12-darters van 'Mighty Mike'.

Van Gerwen kon het daarna in de vijfde set afmaken, maar hij besloot 121 weg te zetten op dubbel 16. Een vergissing zo bleek, want Suljovic gooide een fantastische 161 finish om zich in de wedstrijd te houden en de achterstand terug te brengen tot 3-2.

Na twee breaks aan het begin van de zesde set miste Suljovic eindelijk weer eens een dubbeltje, maar Van Gerwen verzuimde met twee pijlen op tops te profiteren. 'The Gentle' kreeg 6 echter niet uit en werd alsnog gebroken door zijn Nederlandse tegenstander.

Van Gerwen besliste de wedstrijd daarna alsnog. Hij begon de leg met 140 en 180 en zette vervolgens weg op 46. Uiteindelijk was het raak bij de vierde matchdart.