White droomt van Premier League: 'Spelers die daar in actie komen doen ongelooflijk veel ervaring op'

Na de UK Open in maart is de World Matchplay in juli pas het volgende grote tv-toernooi. Volgens Ian White hebben de spelers die tussendoor de Premier League spelen dan ook een groot voordeel.

In de Premier League komen de beste tien spelers ter wereld wekenlang tegen mekaar in actie. “Als je niet wordt uitgenodigd voor dat toernooi, neem je deel aan de UK Open begin maart en daarna speel je tot juli niet meer op een groot podium. Premier League-spelers raken gewend aan het podium en aan het publiek. Als zij beginnen met de World Matchplay is het natuurlijk voor hen. Wij hebben dan vier of vijf maanden vanaf de zijlijn toegekeken”, aldus White bij RTL Nieuws.

White vindt dat niet helemaal eerlijk. "Iedereen kan dat zien, maar niemand zegt het. Er zijn genoeg darters die niet vaak genoeg op de grote podiums staan. En het spelen voor tv-camera's is totaal anders dan bijvoorbeeld tijdens een vloertoernooi of een Euro Tour."

Vloertoernooien

De 49-jarige Engelsman heeft het zelf vaak moeilijk in tv-toernooien maar presteert wel al lange tijd uitstekend op de vloer. “We spelen bijna iedere week op de vloer, dus je raakt aan die toernooien gewend. Dat geldt ook voor de Euro Tour. We doen er veel meer dan voorheen.”

White leunt zelf dicht aan bij de top-10 van de wereldranglijst, maar werd nog nooit uitgenodigd voor de Premier League. "Ze kiezen wel eens spelers voor de Premier League die op plek 16 of 21 van de wereldranglijst staan, maar dat is niet mijn keuze", aldus 'Diamond'. Toch wil hij niet teveel klagen. "Ik moet gewoon doorgaan, want ik heb de leukste baan ter wereld."

White droomt van Premier League: 'Spelers die daar in actie komen doen ongelooflijk veel ervaring op'
Foto: Kelly Deckers/PDC
Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties