White ziet niveaudaling sinds corona-uitbraak: 'Gemiddeldes liggen lager dan in maart'

Ian White is vrijdagavond de tegenstander van Michael van Gerwen op het EK Darts. The Diamond won een dag eerder van Mervyn King in de eerste ronde.

De overwinning op King was een opsteker voor White, die op de World Matchplay en de World Grand Prix telkens in de eerste ronde werd uitgeschakeld. Voor de Engelsman is het belangrijk om goed te presteren in Oberhausen.

''Normaal gesproken spelen we veel meer Pro Tour-toernooien en dat zijn de toernooien waar ik het goed doe. Dus nu moet ik het hier goed doen'', zei White na afloop van zijn eerste partij.

De darter uit Stoke-on-Trent merkte ook op dat het niveau bij spelers lager ligt dan vóór de corona-uitbrak. ''De gemiddeldes liggen lager dan in maart. Dat kan iedereen zien en we weten dat allemaal. Het gaat om zeges schrapen. Binnenkort komen de Winter Series eraan. Hopelijk zorgt vijf dagen darts voor verbetering.''

Lees meer over:
PDC Ian White EK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties