Whitlock groepswinnaar na knappe comeback, Chisnall verslaat Pipe voor groepswinst

Simon Whitlock en Dave Chisnall zijn bovenaan hun groep geëindigd na een derde overwinning in de poule. Simon Whitlock kwam knap terug tegen Adam Gawlas, terwijl Chisnall in een slordige partij afrekende met Justin Pipe.

De 18-jarige Gawlas kende een droomstart in zijn partij tegen Whitlock. Na veel gepruts van laatstgenoemde kwam de jonge Tsjech op een 4-0 voorsprong. Die voorsprong over de streep trekken lukte niet voor de al uitgeschakelde Gawlas. Met een 77-finish kwam Whitlock op het scorebord en nam vervolgens de regie van de partij over. Net als in zijn wedstrijd tegen Ryan Searle kreeg Gawlas wel een matchdart, maar deze werd gemist. Whitlock won de partij met 5-4 en eindigt als winnaar in Groep B.

Spannend was het wat minder in de partij tussen Dave Chisnall en Justin Pipe. De al gekwalificeerde Chisnall kwam op een 1-0 voorsprong na een handje vol missers van Pipe. Die missers waren toonaangevend voor de rest van de partij. De kans om de wedstrijd na zes legs in evenwicht te brengen liet The Force onbenut. Chisnall liep daardoor uit tot 4-2 en na een slordige leg met veel gemiste dubbels aan beide kanten trok Chizzy de partij met 5-2 naar hem toe. Dankzij de overwinning is ook Dave Chisnall groepswinnaar. Hij eindigt met drie overwinningen uit drie wedstrijden op de eerste plek in Groep D.

Speelschema Grand Slam of Darts 2020

Woensdag 18 november 
Laatste poulewedstrijden Groep B-D-F-H

Simon Whitlock (96.09) 5 - 4 (90.11) Adam Gawlas (B)

Dave Chisnall (85.78) 5 - 2 (88.87) Justin Pipe (D)

James Wade v Glen Durrant (F)

Dimitri Van den Bergh v Wayne Warren (H)

Jermaine Wattimena v Damon Heta (F)

Gary Anderson v Ryan Searle (B)

Nathan Aspinall v Ricky Evans (H)

Rob Cross v Luke Humphries (D)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties