Williams over mogelijke keuze tussen WDF- en PDC-WK: 'Wil er nu nog niet bij stilstaan'

Jim Williams staat na zes speeldagen aan de leiding van de PDC Challenge Tour. De 37-jarige Welshman is zelf verbaasd dat het zo goed gaat.

Williams lag bijna anderhalf jaar stil door de pandemie. "Ik had dan ook nooit verwacht dat het meteen zo goed zou gaan op de Challenge Tour. Ik heb het voorbije anderhalf jaar amper getraind en al helemaal geen officiële wedstrijden gespeeld. Het liep echter bijzonder vlot, dit geeft echt vertrouwen voor het vervolg van de Challenge Tour in september", aldus Williams in de Weekly Dartscast.

'The Quiff' verloor begin vorig jaar de finale van het BDO-WK. "Na het verdwijnen van de BDO vond er dit jaar jammer genoeg geen WK plaats. Gelukkig heeft de World Darts Federation (WDF) die rol overgenomen en gaan zij begin volgend jaar hun WK in de Lakeside Country Club organiseren. Ik vind het fantastisch dat het WK daar terugkeert, het blijft toch een iconische zaal. Zelf heb ik alleszins in geen enkele andere zaal hetzelfde gevoel gehad als daar."

Moeilijke keuze

De winnaar van de Challenge Tour krijgt een startbewijs voor het PDC-WK, maar Williams is ook al zeker van kwalificatie voor het WDF-WK. "Je mag slechts aan één WK deelnemen, ik zal die keuze pas maken als het zich aandient. Daar wil ik nu nog niet teveel over nadenken", besluit de Welshman.

Lees meer over:
PDC Jim Williams

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties