Williams overtreft zichzelf in debuutjaar op PDC Tour: 'Wist niet wat ik van mezelf kon verwachten'

Lewis Williams kent dit jaar een prima debuutjaar op het PDC-circuit. De jonge Welshman behaalde begin dit seizoen zijn Tour Card op de Q-School.

Deze week doet Williams mee aan het EK Darts, waar hij zijn eerste opwachting maakt tegen José de Sousa. Een bonus, zo ziet hij deelname aan de European Championship.

''Nadat ik op het circuit was gekomen, wist ik niet wat ik van mezelf kon verwachten. Dus ik heb mezelf niet echt doelstellingen opgelegd. Ik wilde gewoon mijn uiterste best doen, ervan genieten en mezelf niet te veel druk opleggen'', zegt hij tegen Sky Sports.

Het eerste toernooi op de Pro Tour verliep meteen succesvol voor Williams, want hij wist toen verrassend te winnen van Michael van Gerwen. ''Dat hielp mij wel om te settelen. Vervolgens wilde ik proberen mezelf voor zoveel mogelijk toernooien te kwalificeren.''

''Dit is mijn eerste jaar en ik heb me geplaatst voor het EK en ben dichtbij kwalificatie voor het WK Darts. Hopelijk kan ik nog wat majors spelen dit jaar.''

Lees meer over:
PDC Lewy Williams

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties