Williams twijfelde over aannemen PDC Tour Card: 'Eigenlijk kwam het een beetje op het verkeerde moment'

Jim Williams werd dit jaar eindwinnaar van de UK Challenge Tour. 'The Quiff' verzekerde zich zo van een PDC Tour Card voor de komende twee jaar en mag in december deelnemen aan het PDC-wereldkampioenschap in Alexandra Palace.

Voor Williams kwam die eindwinst op de Challenge Tour als een verrassing. "Ik heb het voorbije anderhalf jaar bijzonder weinig toernooien gespeeld, ik had dus ook nooit gedacht dat ik een Tour Card ging veroveren. Eigenlijk kwam het zelfs een beetje op het verkeerde moment, ik heb het momenteel immers bijzonder druk op mijn werk en heb zelfs even getwijfeld of ik die Tour Card wel zou accepteren", aldus Williams bij Online Darts.

"Ik blijf sowieso werken en ga dan bekijken of het te combineren valt met de Pro Tour", vervolgt Williams. "Ik kijk er wel naar uit om me te meten met de beste spelers ter wereld. Op de voorbije Grand Slam of Darts bewees ik al dat ik op een goede dag kan meekomen met de topspelers."

Keuze tussen PDC en WDF

De 37-jarige Welshman was ook geplaatst voor het WK van de World Darts Federation (WDF). "Het was een moeilijke keuze, je mag immers slechts één WK spelen en uiteindelijk heb ik er toch voor gekozen om naar Alexandra Palace te trekken. Ik bekijk het daar wedstrijd per wedstrijd, de eerste ronde tegen Ted Evetts zal al moeilijk genoeg zijn. Ik heb inmiddels wel wat ervaring opgebouwd op tv-toernooien, dat zal me zeker helpen op het WK."

Lees meer over:
PDC Jim Williams

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties